Bahan-bahan:
150 gm Tepung Superfine
150 gm Gula Icing
6 biji telur
1 tsp Baking Powder
1 tbsp Ovallette
80 ml Susu Segar
80 ml Butter cairkan
Pewarna ( Rainbow Colors)
Cara- cara:
- Satukan tepung, gula, telur, baking powder dan Ovallette
- Mix dengan kelajuan maximum selama lbh kurang 5 minit
- Masukkan susu segar dan sambung mix sehingga adunan lembut ( lbh kurang 5 mint lagi)
- Masukkan butter yang telah dicairkan dan gaul sebati menggunakan spatula
- Bahagikan kepada beberapa bahagian. Anggaran 1 bahagian 150gm.
- Warnakan setiap bahagian.
- Bakar setiap bahagian dengan suhu 160 deg selama 10 mint atau sehingga masak ( depends on oven )
Cream cheese frosting:
500 gm Cream Cheese
1/2 Cawan Mentega
1 Cawan Gula Icing
1 sudu kecil ekstrak vanilla
Cara- cara:
- Mix cream cheese dan butter sehingga gebu
- Masukkan gula ising dan ekstrak vanilla dan mix lagi sehingga lembut dan gebu.
Comments
Post a Comment